Chef Kok
Beheerder van pannenkoeken-maken.nl
Latest posts by Chef Kok (see all)
- Essentiële kookgerei, om de lekkerste gerechten te maken - 14 februari 2019
- Tips voor een gezonde lifestyle - 12 februari 2019
- Pannenkoeken Met Kaas - 12 februari 2017
Instructies
- Voeg het zout, de eieren, de helft van de melk en de bloem samen in een grote kom. Klop het mengsel op tot een glad beslag. Hiervoor kun je ook een mixer, staafmixer of blender gebruiken.
- Wanneer het beslag glad is wordt de rest van het melk aan het beslag toe gevoegd. Mix het beslag opnieuw zodat je een glad beslag krijgt zonder klontjes.
- Tijd om pannenkoeken te bakken. Pak een pan, bij voorkeur een met anti-aanbaklaag. Maak de pan goed heet en doe een klein beetje boter in de pan. Wacht tot de boter helemaal gesmolten is.
- Gebruik een soeplepel en giet een laagje beslag in het midden van de pan. Draai de pan rustig rond zodat de gehele bodem van de pan is bedekt.
- Laat pannenkoek op niet al te hoog vuur een aantal minuten bakken. Wacht tot de bovenkant van de pannenkoek helemaal droog is.
- Gebruik een bakspatel om de pannenkoek iets omhoog te tillen. Bekijk de onderkant, is deze al bruin?
- Wanneer de bovenkant opgedroogd is en de onderkant lichtbruin is, gebruik je de bakspatel om de pannenkoek in één keer om te keren. Leg de plakjes kaas op de pannenkoek. Als de andere kant ook mooi bruin is, is hij klaar op opgegeten te worden.
Notities